BIFF 2014

Land of Promise

2013 • 1t 47m • Nederland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Land van Aankomst
Språk
Engelsk / Fransk/ Tysk
Undertekster
Engelsk
Regi
René Roelofs, Paul Scheffer
Manus
Paul Scheffer
Foto
Arkivmateriale
Produsent
Interakt
Hvilken innvirkning har innvandring hatt på europeiske samfunn de siste 60 årene?

Når nye landsmenn flytter inn i nabolaget, må både de opprinnelige og nykommerne godta at verden, slik de kjenner den, er i endring. En del prøving og feiling finner som regel sted i begge leirene. LAND OF PROMISE guider oss gjennom immigrasjonens fire faser: ankomst, ghettofisering, konflikt og tilpassing. Ved hjelp av et unikt arkivmateriale fra Frankrike, Storbritannia, Tyskland, Sverige, Nederland og Belgia, fortelles historien om innvandring i Europa fra 1950-tallet og fram til i dag. Filmen er satt sammen av ekstraordinære, og tidvis provokative klipp, fra filmaviser, talkshows, radioprogram, dokumentarer og fiksjonsfilm.

Til tross for at historien om innvandring i Europa ofte er en ubehagelig fortelling, er ikke filmskaperne Paul Scheffer og René Roelofs ute etter å fordele skyld. De forsøker å forstå historien både fra innvandrernes synsvinkel og fra perspektivet til samfunnene som har tatt imot dem. Spørsmålet de leter etter svar på er: Hvordan kan vi leve sammen til tross for våre forskjeller?

Regi

Paul Scheffer (Nederland, 1954) og René Roelofs (Nederland)
Roelofs' filmografi: GATEKEEPERS (2009), THE SCHOOL ATTENDANCE OFFICER (2008), JOURNEY THROUGH THE VOID: SYDNEY- PERTH (2002), SONS OF SURINAM (2002). LAND OF PROMISE er Scheffers første langfilm

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}