BIFF 2012

Last Call At The Oasis

2011 • 1t 45m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Last Call At The Oasis
Regi
Jessica Yu
Er glasset halvfullt eller halvtomt?

Det er ingen tvil om at dokumentarer som omhandler de skremmende effektene av klimaproblemene er i vinden for tiden, men der visse av disse synes å bruke sin sak for å skremme og slik generere ytterligere oppmerksomhet rundt filmen selv, er LAST CALL AT THE OASIS en engasjert og lidenskapelig dokumentar om vannkrisen verden nå står overfor. Gjennom intervjuer med et knippe nøye utvalgte eksperter på området, får vi en grundig innføring i akkurat hvor alvorlig tilstanden er – en tilstand som kanskje best kan oppsummeres med vannforsker Jay Famiglietti sine krasse, men presise ord: «We’re screwed.»

Saken er at vi misbruker, forurenser og forbruker vann til det punkt hvor vi står i fare for å tømme verdens vannreserver. og slik fjerne en av de få tingene vi er absolutt avhengig av for å leve. Men LAST CALL AT THE OASIS er ikke bare uforglemmelig i all sin skremmende avdekking; den har også slående vakre bilder, heftig filmmusikk, samt visse humoristiske øyeblikk, som når Jack Black dukker opp for å bistå med sin hjelp.

Regi

JESSICA YU (født 1966) er en amerikansk filmskaper som siden 1993 har skrevet, regissert og produsert en rekke dokumentarer, spillefilmer og TV-serier. I 1997 vant hun Oscar for beste kortdokumentar for BREATHING LESSONS: THE LIFE AND WORK OF MARK O’BRIEN. LAST CALL OF THE OASIS er hennes nyeste film.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}