BIFF 2002

Laundry

2001 • 2t 06m • Japan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Laundry
Regi
Mori Junichi

Teru er 20 år gammel og litt hjerneskadet etter et fall. Han bor hos sin bestemor og passer på hennes vaskeriautomater, hvor han observerer alle slags folk som kommer innom. Flere av kundene er noe eksentriske, om enn ikke nødvendigvis i Terus øyne. En ny kunde tiltrekker hans oppmerksomhet. Mizue, som hun heter, virker veldig distré, spesielt når hun glemmer tøyet og bare går. Men Teru tar affære og følger opp. De to blir venner på sitt spesielle vis. De blir kjent med en mann som jobber med å slippe duer i bryllupsfeiringer. Det er faktisk et slags yrke det også. Kanskje kunne det være noe for Teru også?

LAUNDRY er en film breddfull av sjarm og varme, ikke minst takket være ett av japansk største nye skuespillertalenter Kubozuka Yosuke i rollen som Teru. Filmen er en sjelden perle i nåtidig japansk filmproduksjon, som i stor grad bærer preg av det mer voldelige i innhold og uttrykk.

Regi

Junichi Mori (1967) har jobbet seg opp i TV/Film bransjen som regiassistent, manusforfatter og tv-regissør. LAUNDRY er Moris spillefilmdebut og filmen mottok Sundance/NHK International Filmmakers Award 2001.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}