BIFF 2003

Le Divorce

2003 • 1t 57m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Le Divorce
Språk
Engelsk
Regi
James Ivory
Isabel Walker, en mislykket filmstudent fra California, reiser til Paris for å hjelpe sin høygravide stesøster Roxeanne. Hun ankommer Paris akkurat i tide til å se Roxy bli forlatt av ektemannen, en kjent fransk maler som har vært utro mot henne.

Isabel Walker (Kate Hudson) som er kvintessensen av en ung californier, har nettopp ankommet Paris for å besøke sin gravide søster, Roxanne (Naomi Watts). Roxanne er nettopp blitt forlatt av sin mann, Charles-Henri de Persand (Melvil Poupaud), og skilsmissen står for tur. Samtidig forelsker Isabelle seg i en fransk diplomat (Thierry Lhermitte) som viser seg å være onkelen til Roxy`s snart forhenværende mann. Ettersom dramaet utvikler seg blir også kulturforskjellene tydelige; søstrenes amerikanske idealisme i motsetning til det franske raffinement og den ubendige rasjonalismen hos Persand-familien. Et maleri verd flere millioner dollar som etter sigende tilhører Roxy, gjør ikke forholdet mellom de to familiene enklere. Og så, ganske så plutselig, skjer det noe som setter en stopper for intriger og kulturelle disputter - og som åpner opp for nye muligheter for forståelse.

Regi

James Ivory er født i California i 1928. Han har hatt et nært samarbeid med den indiske produsenten Ismail Merchant og den tyske forfatteren Ruth Prawer Jhab-vala. Hans føste filmer foregikk i India og er sterkt influert av Satyajit Ray og Jean Renoir. Etter denne perioden dediserte han sitt arbeid til de store verkene i engelsk litteratur, noe som gjorde ham internasjonalt kjent. Eksempler på dette er THE EUROPEANS (1979) OG THE BOSTONIANS (1984) av Henry James, JANE AUSTEN IN MANHATTAN (1980) av Jane Austen, A ROOM WITH A VIEW(1986) og MAURICE (1987) av E. M. Fosters.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}