BIFF 2005

Learning to Swallow

2005 • 1t 29m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Learning to Swallow
Regi
Danielle Beverly
Historien om en kvinnelig fotokunstner med bipolar lidelse som prøvde å ta sitt liv

Vi møter den karismatiske fotokunstneren Patsy, som var svært aktiv i kulturlivet i Chicago på slutten av 1990-tallet. Hun har for lengst fått diagnosen bipolar lidelse, altså manisk depressiv lidelse. Under et anfall så hun ingen annen utvei enn å ta sitt liv ved å drikke avløpsrensemiddel. Legene klarte å redde henne, men hun fikk store deler av fordøyelsessystemet ødelagt. LEARNING TO SWALLOW gir et innblikk i hennes fire år lange kamp tilbake til livet. Hun får næring og væske overført fra en ryggsekkbeholder direkte inn i den del av tarmsystemet som er intakt.

Det er blitt et sterkt og nærgående portrett, ikke minst takket være filmskaperen Danielle Beverlys nære forhold til Patsy. I noen av sekvensene kommer vi så nær at det nesten ikke er til å holde ut: Etter et større inngrep, der legene prøver å erstatte deler av svelget, blir Patsy sydd sammen igjen. Hun virker så medtatt at vi tror hun er døende. Men Patsy overlever også denne kampen og er fremdeles i live. Hun er tynn som et beinrangel, noe som skyldes anoreksi på toppen av det hele, men altså: Still going strong!

Regi

Danielle Beverly arbeider innen film og tv og er best kjent for sin medproduksjon av Emmy-vinneren DANCE FROM THE HEART, som omhandler The Joffrey Ballet og bevegelseshemming. Beverly arbeider også med en TV-serie om traumer etter World Trade Center-katastofen og om gjenoppbyggingen av samme sted. LEARNING TO SWALLOW er hennes debut som langfilmregissør. Her har hun fått god nytte av begge sine utdannelser: helsefag og filmutdanning.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}