BIFF 2010

Leave Them Laughing

2010 • 1t 29m • USA / Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Leave Them Laughing
Regi
John Zaritsky
”When life fucks you up the ass, generously apply the lube of laughter”

LEAVE THEM LAUGHING er intet mindre enn en morsom, inspirerende og usentimental dokumentar om Carla Zilbersmith, en standup-komiker som blir rammet av den uhelbredelige muskelsvinnsykdommen ALS. Filmen følger Carlas liv fra et halvt år før hun får diagnosen til 21 måneder etter, og på veien blir vi kjent med en strålende vittig og sjarmerende kvinne. I tillegg til sitt åpenbare talent som komiker og jazzsangerinne, viser Zilbersmith også sine mer sårbare sider som mor, som datter og som deltaker i sine siste opptredener. Carla nekter å sette seg i en offerrolle selv om hun vet hun går en sikker død i møte, og fryder og sjokkerer sitt publikum med sine glimrende tekster om sin egen sykdom.

LEAVE THEM LAUGHING er et nært portrett av en unik kvinne som som møter sin ubarmhjertige skjebne med fandenivoldsk humor, varme og sang. Filmen gjorde stor suksess på Hot Docs internasjonale dokumentarfilmfestival i Toronto og vant både en publikumspris og juryens ærespris for kanadisk dokumentar.

Regi

John Zaritsky (f. 1943) er en kanadisk dokumentarfilmskaper som har vunnet mer enn 30 priser for sin produksjon. Tidligere dokumentarer som JUST ANOTHER MISSING KID (1981), ROMEO AND JULIET IN SARAJEVO (1994) og RIGHT TO DIE? (2007) har skapt stor debatt og høstet mange priser på festivaler verden over. Etter han ble uteksaminert fra University of Toronto jobbet han i syv år som journalist for Globe and Mail, hvor han vant National Newspaper Award for hans granskende journalistikk. LEAVE THEM LAUGHING er Zaritskys siste dokumentarfilm som han har skrevet og produsert i samarbeid med Carla Zilbersmith.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}