BIFF 2019

Leftover Women

2018 • 1t 22m • Israel

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Leftover Women
Språk
hebraisk/mandarin
Undertekster
engelsk
Regi
Shosh Shlam, Hilla Medalia
Manus
Shosh Shlam, Hilla Medalia
Foto
Shen Mi, Fan Jian
Produsent
Shosh Shlam, Hilla Medalia
Og du trodde det var vanskelig å være enslig i Vesten …

Å være ugift utdannet kvinne over 27 år i Kina er ikke enkelt. Snarere blir slike «overflødige» kvinner betraktet som en skam for familien og et problem for samfunnet. I den morsomme, hjerteskjærende og provoserende dokumentaren LEFTOVER WOMEN følger vi tre slike kvinner i deres jakt på en livspartner. Filmen åpner med et møte hos et ekteskapsformidlingsbyrå, der den 34 år gamle advokaten HuaMei blir fortalt at hun ikke er vakker, og dermed ikke kan forvente å finne en mann som både er utdannet og respekterer kvinner.

Myndighetene har liten bruk for selvstendige kvinner som utfordrer synet på familien som samfunnets bærebjelke, og arrangerer blant annet statlige speed dating-møter for å spleise enslige borgere. Men de opprivende kranglene mellom kvinnene og deres foreldre gjør det også klart at kinesere flest har et helt annet syn på kjærlighet og ekteskap enn oss her i Norge. LEFTOVER WOMEN skildrer en brutalt og på mange måter absurd virkelighet, som også tvinger publikum til å reflektere over sine egne romantiske idealer.

Regi

Hilla Medalia (Israel/USA), Shosh Shlam (Israel/USA) Felles filmografi: WEB JUNKIE (2013) Medalias filmer i utvalg: THE GO-GO BOYS: THE INSIDE STORY OF CANNON FILMS (2014), DANCING IN JAFFA (2013) Shlams filmer i utvalg: GOOD GARBAGE (2012), BE FRUITFUL AND MULTIPLY (2005)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}