BIFF 2011

Legenes krig

2011 • 0t 52m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Legenes krig
Regi
Elsa Kvamme
Legevitenskap det ondes tjeneste

Medisinerstudenten Elling Kvamme var 22 år gammel da han ble arrestert og sendt i konsentrasjonsleir i Buchenwald under andre verdenskrig. Men nazistene ønsket ikke å straffe eller tilintetgjøre ham, Kvamme var en mange norske studenter som ble kidnappet for å bli forsøkt hjernevasket til arisk intellektuell elite i det tredje rikets tjeneste.

LEGENES KRIG retter fokus mot den medisinske etikk og praksis i det nazistiske regimet, der menneskeverdet ble definert etter mental og fysisk kapasitet og "mindreverdige" individer ble utsatt for de grusomste forsøk, eksperimenter og drap. Elsa Kvamme har laget en viktig og tankevekkende dokumentar der hennes far reflekterer over opplevelsene sine nå nesten 70 år senere.

Regi

Elsa Kvamme (f. 1954) har bakgrunn fra eksperimentelt teater og som cabaretartist. Etter filmskole i New York har hun blant annet regissert dokumentarene TYSKLANDSSTUDENTER (1997), EN DAME MED HATT (1999), KONGER AV OSLO (2010) og spillefilmen FIA OG KLOVNENE (2003). Hun vant prisen for beste norske dokumentar i Grimstad for LEGENES KRIG.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}