BIFF 2011

Lenge leve antipodene

2011 • 1t 48m • Tyskland / Argentina / Nederland / Chile

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
¡Vivan las antipodas!
Regi
Victor Kossakovsky
Reisen til jordens indre – og ut på den andre siden

I motsetning til hva enkelte forestiller seg, er ikke antipodene en øygruppe i Stillehavet – selv om det iblant kan virke sånn ettersom engelskmenn gjerne omtaler Australia og New Zealand som "The Antipodes". Snarere er det en betegnelse på to steder som befinner seg på nøyaktig motsatt side av jorden dersom man trekker en rett linje gjennom klodens glødende kjerne. De fleste nordmenn har på et eller annet tidspunkt i sin barndom satt seg ned for å vurdere om det å grave en tunnel til Kina vil være verdt bryet, og om det lar seg gjøre før sengetid. Nå kommer filmen som tar denne problemstillingen – eller i det minste tematikken – på alvor.

LENGE LEVE ANTIPODENE er en visjonær dokumentarfilm som behandler sitt særegne tema på en helt spesiell måte. Vi besøker fire byer og deres antipoder, og presenteres for et bilde av dagliglivet som så kontrasteres med det på diametralt motsatt side av kloden. Resultatet er et trollbindende tverrsnitt av livet på jorden, skildret av en regissør med en unik teft for å fange essensen av menneskelig oppførsel.

Regi

Victor Kossakovsky er en russisk dokumentarfilmskaper. Siden 1978 har han hatt ulike roller som kameraassistent, klipper og produksjonsleder i St. Petersburg, og han fullførte sin filmutdannelse i Moskva i 1988. Han har vakt oppmerksomhet i festivalverdenen med sine filmer, og LENGE LEVE ANTIPODENE er hans sjette langdokumentar.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}