BIFF 2003

Lengten

2002 • 1t 30m • Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Das Verlangen

Iain Dilthey kan ikke ha mye tro på ekteskapet. Ei heller konvensjonene som følger der av. Han har gått hen og laget en eksamensfilm fra Filmakademiet i Baden-Würtemberg som ikke bare holder mål, men som går sin seiersgang på filmfestivaler verden rundt! Det er en grim film med et repetetivt og minimalistisk formspråk. LENGTEN er med andre ord ikke breddfull av kompromisser når det gjelder det å underholde sitt publikum, men den er sterk, klar og modig. Det handler om en landsbyprest og hans hustru. Det handler om landsbyen som sådan. Og kanskje om hvordan man blir om man bor slik til at livet blir en rutine dag ut og dag inn?

En slik livssituasjon danner betydelig grobunn for å lengte seg vekk til frihet, lykke og en viss følelse av at man lever, i det minste. Et drap finner sted og en etterforskning settes i gang. Og i tillegg vil kanskje et nytt drap finne sted som konsekvens av politiets etterforskning?

Regi

Iain Dilthey er født i 1971 i Skottland. Han arbeidet som assistent for ulike tyske produksjonsselskaper, samtidig som han studerte ved Filmakademie Baden-Würtemberg. Han lagde sju kortfilmer der, inkludert JOSEPH (1998) og PARTISANEN! (1999). I 1999 kom også den første filmen i hans SEHNSUCHTSTRIOLOGIE. LENGTEN er hans eksamensfilm, og samtidig den tredje filmen i triologien.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}