BIFF 2019

Let It Be Law

2019 • 1t 26m • Frankrike / Argentina / Uruguay

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Que Sea Ley
Språk
spansk
Undertekster
engelsk
Regi
Juan Solanas
Manus
Juan Solanas
Foto
Juan Solanas
Produsent
Victoria Solanas, Juan Solanas
Under his eye

I vinter skapte abortlovgivning igjen stor debatt i Norge, og i løpet av det siste året har flere stater i USA innført lover som forbyr abort. I Argentina godtas abort kun dersom kvinnen blir gravid etter en voldtekt, eller om kvinnens helse er i fare. Kvinner i Argentina fortsetter å kjempe for retten til å kontrollere sine egne kropper og liv. Målet er en lov om selvbestemt abort. Ifølge landets helsedepartement blir 350 000 ulovlige aborter gjennomført hvert år, hvilket har resultert i at mange kvinner har omkommet. Tenåringer og landets fattige rammes hardest. Fortvilte foreldre forteller om tapet av unge døtre etter ulovlige aborter, mens sinte kvinner deler sine forferdelige opplevelser.

Med suggererende demonstrasjonsscener i Buenos Aires’ gater, hjerteskjærende intervjuer og oppildnende taler, er LET IT BE LAW en visuelt slående og følelsesmessig sterk dokumentar i klassisk argentinsk stil, om en debatt som har soleklar global relevans i dag.

Regi

Juan Solanas (Argentina) Filmografi: UPSIDE DOWN (2012), JACK WALTZER: ON THE CRAFT OF ACTING (2011), NORDØST (BIFF 2005)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}