BIFF 2017

Let the Sunshine In

2017 • 1t 34m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Un beau soleil intérieur
Språk
fransk
Undertekster
engelsk
Regi
Claire Denis
Manus
Christine Angot | Claire Denis
Foto
Agnès Godard
Produsent
Olivier Delbosc
Romantisk komedie à la Claire Denis

Isabelle er en middelaldrende kunstmaler som nettopp har skilt seg fra ektemannen, og som opplever den plutselige friheten dette innebærer som mer enn en smule overveldende. Uten å reflektere over sine faktiske behov kaster hun seg umiddelbart ut i jakten på Den rette, men etter hvert som nye flammer kommer og går, begynner hun å innse at denne besettelsen med å finne en mann kanskje er problemet snarere enn løsningen.

Avhengig av øyet som ser er LET THE SUNSHINE IN enten en utradisjonell romantisk komedie eller en overraskende sjangertro Claire Denis-film. Filmen startet som en adaptasjon av Roland Barthes’ «Fragmenter av kjærlighetens språk», og selv om den raskt tok en annen vending, er det fortsatt fullt mulig å spore den innflytelsesrike litteraturteoretikeren og filosofens tanker. Dette er nemlig på alle måter en eksepsjonelt fransk film. Med Juliette Binoche i toppform som Isabelle, makter Denis kunststykket å kna humor, gjenkjennelighet og lange, intellektuelle krangler sammen til en sjeldent klok og underholdende film om kjærlighet.

Regi

Claire Denis (Frankrike, 1946) Filmer i utvalg: BASTARDS (2013), WHITE MATERIAL (2009), 35 RHUMS (2008), TROUBLE EVERY DAY (2001), BEAU TRAVAIL (1999)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}