BIFF 2017

Let There Be Light

2017 • 1t 24m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Let There Be Light
Språk
engelsk
Undertekster
utekstet
Regi
Mila Aung-Thwin, Van Royko
Manus
Mila Aung-Thwin
Foto
Van Royko
Produsent
Bob Moore, Mila Aung-Thwin
Kan en menneskeskapt sol redde oss fra klimakrisen?

35 land er med på å finansiere verdens største – og dyreste – vitenskapelige eksperiment for å løse klimakrisen. Fusjonsreaktoren ITER skal etter planen fungere som en sol på jorda og skape billig og bærekraftig energi til alle, men først må vitenskapsmennene få den til å virke før politikerne snører igjen pengesekken. I LET THERE BE LIGHT får vi en guidet omvisning i de enorme konstruksjonene som bygges sør i Frankrike. Vi møter menneskene som har viet livene sine til prosjektet, og som arbeider utrettelig for å realisere det. Samtidig er det politiske vedtak som bestemmer skjebnen videre, og storpolitikken blir også påvirket av de som mener ITER bare er tull.

I LET THERE BE LIGHT veksles det elegant mellom bilder fra de enorme maskinene som utgjør ITERs nåværende form, og vakre og overraskende animasjonssnutter som forteller om prosjektets 70 år lange historie – og veien videre. Dette er en inspirerende film om enorme visjoner, og om et prosjekt og en drøm som både har potensial til å redde oss alle og til å bli verdens største fiasko.

Regi

Mila Aung-Thwin (Canada) Filmografi: CHAIRMAN GEORGE (2005), BONE (2005), INUUVUNGA: I AM INUK, I AM ALIVE (2004), MUSIC FOR A BLUE TRAIN (2003)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}