BIFF 2018

Letter from Masanjia

2018 • 1t 15m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
engelsk/mandarin
Undertekster
engelsk
Regi
Leon Lee
Manus
Caylan Ford, Leon Lee
Foto
Marcus Fung
Produsent
Leon Lee
Flaskepost for frihet

Det sies at virkeligheten overgår fiksjonen, og man finner få bedre eksempler på dette enn dokumentarfilmen LETTER FROM MASANJIA. Her forteller regissør Leon Lee den utrolige historien om hvordan den kinesiske straffangen Sun Yi smuglet ut et brev i en Halloween-dekorasjon som fant sin vei til USA, og som oppfordret mottakeren til å varsle internasjonale menneskerettighetsorganisasjoner om de umenneskelige forholdene i Mansanjia-leiren. Historien gikk verden rundt, og Kina endte opp med å avvikle sitt nettverk av straffeleire.

Med sitt ydmyke vesen og vilje av jern, er Falun Gong-medlemmet Sun en skikkelse man sent glemmer, og sammen med Lee – som ikke kan vende tilbake til Kina etter å ha kritisert myndighetene i sine tidligere filmer – skildrer han her sine personlige erfaringer med det kinesiske maktapparatet. Ved hjelp av hemmelige opptak og animerte tilbakeblikk til leiren, tegner de to et bilde av Kina som er stikk i strid med imaget landet ønsker å presentere til omverdenen. LETTER FROM MASANJIA er en forbløffende historie fortalt på forbløffende vis.

Festivalgjest, Q&A: Leon Lee, regissør. Møt regissøren i samtale på Vaskeriet torsdag 27. september.

NB - trykkfeil i lommeprogram: Visningen fredag 28. september er kl 17:00

Regi

Leon Lee (Canada) Filmografi: THE WARDEN WHO ESCAPED (2018), AVENUES OF ESCAPE (2017), THE BLEEDING EDGE (2016), HUMAN HARVEST (2014)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}