BIFF 2005

Liberia: An Uncivil War

2004 • 1t 42m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Liberia: An Uncivil War
Regi
Jonathan Stack & James Brabazon
En rå krigsdokumentar om to steile fronter i en brutal borgerkrig

Sommeren 2003 nådde borgerkrigen i Liberia sitt klimaks idet opprørshæren LURD marsjerte mot hovedstaden Monrovia for å kaste president Charles Taylor. Taylor var blant annet var beskyldt for forbrytelser mot menneskeheten i nabolandet Sierra Leone. Opprørshæren, som for det meste besto av rusede tenåringsgutter, lyktes i å ta kontroll over mesteparten av Liberia, men Taylor nektet å gå av før en fredsbevarende styrke var på plass. Alt håp ble rettet mot USA, som tidligere hadde hjulpet det vestafrikanske landet i alle konflikter, men den strategiske interessen i landet hadde forsvunnet sammen med den kalde krigen.

I LIBERIA: AN UNCIVIL WAR gir regissørene et sterkt bilde av en blodig konflikt. James Brabazon følger opprørshæren på vei mot Monrovia, mens Jonathan Stack skildrer president Taylor og en befolkningen som blir forvandlet til flyktinger i egen by. På denne måten får vi den blodige konflikten belyst fra begge sider, en konflikt der hundrevis av sivile ble drept hver dag mens de ventet på hjelp fra det internasjonale samfunnet.

Regi

Jonathan Stack er en prisbelønnet produsent som har laget over 75 filmer. LIBERIA: AN UNCIVIL WAR er hans andre film som regissør. Han har tidligere laget den Emmyvinnende THE FARM: ANGOLA.

James Brabazon er krigsjournalist. LIBERIA: AN UNCIVIL WAR er hans første film.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}