BIFF 2010

Life, Above All

2010 • 1t 46m • Sør-Afrika

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Life, Above All
Regi
Oliver Schmitz
Begravde hemmeligheter

I en liten landsby i Sør-Afrika har alle det tilsynelatende fint, men bakenfor mursteinspuss og tunge gardiner lurer sykdommen ingen vil snakke om. Den modige og handlekraftige jenta Chandra tar på seg oppgaven å kjøpe en kiste til sin nylig avdøde lillesøster, uvitende om at dødsfallet snart skal forandre livet hennes totalt. Ryktene går rundt årsaken til det lille barnets død og familien går sakte men sikkert i oppløsning. Chandras bestevenn Esther er utstøtt etter at begge foreldrene hennes døde og jentenes skjebner veves sammen. Chandra nekter å underkaste seg landsbyens tradisjonelle holdninger rundt skam og overtro, og drar ut på en reise for å gjenforene familien sin og for å bringe sannheten frem i lyset.

LIFE, ABOVE ALL er en varm og drivende film om vennskap og svik, samhold og utstøtelse. Selv om filmen tar opp et dystert tema, gir den et sterkt håp om Sør-Afrikas oppvoksende generasjons handlekraft og mot til å endre sin egen og sitt lands fremtid.

Regi

Oliver Schmitz (1960) vokste opp i Sør-Afrika under apartheidregimet og utmerket seg tidlig som en samfunnsengasjert regissør. Hans første spillefilm, MAPANTSULA, ble spilt inn i Soweto uten tillatelse fra myndighetene og ble tatt godt imot av landets undertrykte befolkning, samt juryen i Cannes (Un certain Regard 1988). Han fullførte utdannelsen sin ved Michaelis School of Fine Arts og har siden produsert 9 dokumentarer og 3 spillefilmer. Etter å ha flyttet til Tyskland har han stort sett vært involvert i TV-produksjoner, men i 2005 regisserte han PARIS JE T’AIME i samarbeid med bl.a. Coen-brødrene og Gus van Sant. Schmitz holder for øyeblikket på med en ny film, RUSSENDISCO, som ventes ferdig i 2011.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}