BIFF 2010

Life During Wartime

2009 • 1t 38m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Life During Wartime
Regi
Todd Solondz
Todd Solondz har laget en oppfølger til HAPPINESS, men det er fortsatt ingen som er glade

LIFE DURING WARTIME er Todd Solondz' oppfølger til HAPPINESS, filmen som i 1998 ga ham et internasjonalt gjennombrudd som regissør. Tolv år senere møter vi igjen de tre søstrene Trish, Joy og Helen og deres nærmeste. For første gang siden hennes pedofile ektemann Bill ble sendt i fengsel, har Trish funnet en mann hun kan se for seg en fremtid med, og hun ser frem til å kunne gi sine barn en trygg, solid og ikke minst normal mannlig rollemodell. Men det første møtet mellom Trishs nye flamme Harvey og hennes to sønner går ikke som hun hadde håpet. Og når Bill samtidig slipper ut av fengselet, begynner situasjonen å bli ubehagelig lik det kaos familien trodde de hadde lagt bak seg én gang for alle.

Med LIFE DURING WARTIME vender Todd Solondz tilbake til det han kan best, nemlig avdempede familiedramaer hvor man under overflaten finner personer og handlinger så groteske og frastøtende at man ikke kan annet enn å le – alternativet er for ubehagelig til å tenke på.

Regi

Todd Solondz er en av de absolutt største kontemporære regissørene innenfor amerikansk indiefilm. Han slo for alvor gjennom med sin andre langfilm WELCOME TO THE DOLLHOUSE (1995), om en utilpass tenåringsjente. Han fortsatte suksessen med sin like smertefulle og morsomme HAPPINESS (1998) som gav ham FIPRESCI-prisen i Cannes. Siden har han utfordret konvensjonelt filmspråk i stadig større grad med STORYTELLING (2001) og PALINDROMES (2004).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}