BIFF 2011

Life in a Day

2011 • 1t 35m • USA / Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Life in a Day
Regi
Kevin Macdonald
Historien om 24. juli 2010

Medievitere kommer regelmessig med profetier om at tilgjengeligheten av billig opptaks- og redigeringsutstyr kommer til å revolusjonere filmverdenen. Selv godeste Francis Ford Coppola lot set for mange år siden sitere på at de mest kritikerroste filmene i fremtiden ville bli laget av sju år gamle jenter med en datamaskin. Men på tross av en BLAIR WITCH her og en GITARMONGO der, er det meste ved det gamle. Youtube har utvilsomt tatt over én nisje av filmmarkedet, men det er likevel snakk om korte klipp – som regel ikke engang filmer – presentert uten noen form for sammenheng. Inntil nå.

I likhet med Beastie Boys-dokumentaren AWESOME, I FUCKIN' SHOT THAT! (BIFF 2006), er LIFE IN A DAY en film laget av publikum. Utifra 80,000 enkeltstående bidrag –– alle innspilt 24.07.2010 – har regissør Kevin MacDonald og produsent Ridley Scott valgt og vraket, klippet og limt, og resultatet er et mangefasettert lappeteppe av en film som likevel på en eller annen uforståelig måte henger sammen. Gå ikke glipp av en av årets mest livsbejaende og originale filmer! 

Regi

Den skotske regissøren Kevin Macdonald er barnebarnet til den kjentefilmskaperen Emeric Pressburger. Hans debut THE MAKING OF AN ENGLISHMAN (1995) var en dokumentar om bestefaren. Siden den gang, har han sluppet filmer som ONE DAY IN SEPTEMBER, STATE OF PLAY og THE LAST KING OF SCOTLAND.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}