BIFF 2012

Life In Stills

2012 • 1t • Israel / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Life in Stills
Regi
Tamar Tal
Når historien står i veien for fremtiden.

Da Rudi Weissenstein døde i 1992, etterlot han seg en samling fotografier av nær sagt alle de definerende øyeblikkene i staten Israels historie. I dokumentarfilmen LIFE IN STILLS møter vi hans enke Miriam, som etter hans død forvalter hans gamle studio og hans store samling av negativer. Selv om hun er 96 år gammel, er Miriam fortsatt full av det som på jiddisk kalles chutzpah, og når byplanleggerne vedtar å rive huset der Rudi gjennom flere tiår arbeidet og stilte ut sine bilder, bestemmer hun og barnebarnet Ben seg for å ta affære.

Dagens Israel er på én og samme tid en både ung og eldgammel nasjon. Få land i verden er i like stor grad preget av sine egne nasjonale myter, og få land kan vise til en like hard intern kamp om sin samtidige historieskriving. På bakgrunn av dette fremstår Miriam Weissenstein og samlingen som noe av et paradoks, i det at hennes avdøde ektemanns monument over Israels moderne historie brutalt blir skjøvet til side til fordel for en evig pågående byggeprosess.

Regi

TAMAR TAL er født i Tel Aviv, Israel i 1980. Hun studerte ved kunstskolen Camera Obscura i Tel Aviv, hvor hun ble uteksaminert i 2005. Etter dette har TAL regissert og produsert flere dokumentarer. For  LIFE IN STILLS (2011) har hun blitt nominert til og vunnet flere priser. TAL jobber også som fotograf i forskjellige doumentarprosjekter.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}