BIFF 2015

Life is Sacred

2014 • 1t 46m • Norge / Irland / Danmark / Colombia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Life is Sacred
Språk
spansk
Undertekster
engelsk
Regi
Andreas Dalsgaard
Manus
Andreas Dalsgaard
Foto
Viviana Gómez Echeverry
Produsent
Signe Byrge. Anne Köhncke
Colombias jordnære superhelt

Colombia er et land preget av vold og korrupsjon, hvor narkotikakarteller har holdt landet fastlåst i en væpnet konflikt i en rekke tiår. Unntakstilstanden har for lengst blitt en del av dagliglivet, og nesten alle familier har mistet noen av sine kjære. Mutters alene i et råttent politisk system kjemper den idealistiske og nytenkende presidentkandidaten Antanas Mockus for en ny kurs. Som ordfører i Bogotá kjempet han med stort hell mot byens utstrakte kriminalitet og trafikkproblemer. Iført superheltkostyme og med massiv oppslutning blant unge aktivister akter han nå å gjøre det samme for resten av landet.

LIFE IS SACRED tar oss tett på den inspirerende og jordnære Mockus i hans kamp for et bedre Colombia. Filmen følger hans valgkampanje, hvor vi møter flere av hans optimistiske tilhengere og får et sterkt inntrykk av landets tragiske historie. Men er det egentlig mulig å endre et korrupt og voldelig system kun ved hjelp av idealisme og gode intensjoner?

Regi

Andreas M. Dalsgaard (Danmark, 1980). Filmografi: TRAVELING WITH MR. T (2012), THE HUMAN SCALE (2012), CITIES ON SPEED: BOGOTA CHANGE (2009)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}