BIFF 2006

LIGG MED MEG

2005 • 1t 33m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Lie With Me
Regi
Clement Virgo
En het skildring av unge menneskers forhold til begjær og kjærlighet, spontanitet og substans

Med LIGG MED MEG skal den Toronto-baserte regissøren Clement Virgo ha ære for å ha laget den mest seksuelt eksplisitte kanadiske kunstfilmen til dags dato. I prosessen klarer han å si noe om unge menneskers forhold til begjær og kjærlighet, spontanitet og substans, og demonstrerer hvorfor han i flere år har blitt sett på som en av Canadas modigste og mest originale filmskapere.

Vi møter Leila, en noen-og-tjue-åring som er hektet på sex. Når hun ikke tråler Torontos Queen Street for erobringer, har hun seg på nattklubber og fester eller ser på porno hjemme. Leila er krevende og kommanderende, og har full kontroll i alle situasjoner. Hipsteren David er en i rekken. De kommuniserer og blir kjent med hverandre gjennom sex, men Leilas verden rystes da begge opplever behov som går utover det rent fysiske.

LIGG MED MEG er først og fremst en beskrivelse av en moderne romanse. Det inngående portrettet av parets forhold er enormt fengslende, mye fordi Leilas bravader beskrives med en slik åpenhet og intensitet. Å se en kvinnelig karakter som ikke blir straffet for å flagge sin seksuelle makt er mer tilfredsstillende enn noen sengescene, og det har Virgo skjønt.

Regi

Clement Virgo ble født på Jamaica i 1966, og flyttet til Canada i en alder av tolv. Som tenåring begynte han studier på Norman Jewison Film School i Toronto. Hans spillefilmdebut RUDE (1995) vakte oppsikt, og ble blant annet presentert i konkurranseprogrammet ved Cannes-festivalen i 1995. En annen av hans filmer, LOVE COME DOWN (2000), fikk også internasjonal oppmerksomhet og ble vist i Panorama-programmet ved filmfestivalen i Berlin. Virgo har også gjort en del arbeider for fjernsyn, samt regissert musikkvideoer, blant annet Wyclef Jeans ”How Come?”.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}