BIFF 2004

Little Girl Blue

2003 • 1t 22m

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Little Girl Blue
Regi
Anna Luif

Sandra er 13 år gammel, og har akkurat byttet skole. Hun prøver å få innpass hos de populære jentene Nadja og Isa, men de er ikke interesserte i henne. Da Sandra møter 14 år gamle Mike, er imidlertid problemene hennes glemt. I hvert fall inntil videre, for snart viser det seg at også Nadja har et godt øye til Mike. Og hva er det egentlig faren til Sandra har fore på kveldstid?

Nykommeren Muriel Neukom har sjarmert publikum i Sveits i rollen som Sandra. LITTLE GIRL BLUE inneholder de klassiske elementene vi har lært å elske i tenåringsfilmer: Ny-på-skolen-problematikken; den slemme, feminine jenta som forsøker å sabotere alt for vår røffere heltinne og selvfølgelig den gode kjekkasen som gjennomskuer det hele. Likevel er ikke filmen et oppgulp av sjangerklisjeer. Anna Luifs stramme regi har med rette gitt henne oppmerksomhet som en av sveitsisk films mest spennende nykommere, og filmens snåle humor har skaffet den publikummere langt utover målgruppen.

Regi

Anna Luif (f. 1972 ) er født i Zürich. Etter videregående jobbet hun blant annet ved barnehjemmet til Mor Theresa i India, før hun vendte tilbake til Sveits og fullførte en femårig filmutdannelse. Hun har tidligere regissert novellefilmen SUMMERTIME (2000). LITTLE GIRL BLUE er spillefilmdebuten hennes.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}