2006 • 0t 59m • Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Liv
Regi
Heidi Maria Faisst
14 år gamle Liv prøver ut sin nyvunne feminine sjarm på morens unge elsker

14 år gamle Liv er heltinnen i dette glimrende og intime danske dramaet. Liv har bodd med broren og moren sin etter at foreldrene ble separert. Selv om hun ikke lenger tror på Julenissen, gleder hun seg til den magiske stemningen ved julehøytiden. Og stemning skal det bli: Planene for en rolig familiemiddag blir spolert når moren bestemmer seg for å ta med sin unge elsker på kalaset. Når den første skuffelsen har gitt seg, forstår Liv at dette er hennes mulighet til å teste ut sin gryende kvinnelige sjarm på den unge mannen.

LIV gjorde stor lykke under årets Karlovy Vary-festival, og er en større film enn sine skarve 59 minutter tilsier. Med et presist blikk for mellommenneskelige relasjoner og en realistisk dogmetradisjon i ryggen, skaper regissør Faisst et intimt portrett av fire mennesker som overraskes av omstendighetene. Jula blir aldri den samme igjen...

Regi

Heidi Maria Faisst er født i 1973. Hun studerte ved Den Danske Filmskolen, og eksamensfilmen PAGTEN, en novellefilm på 22 minutter, ble vist i Cannes og i Sundance i 2003. Filmen handler om en handikappet mann og hans bekymrede søster, som i løpet av en heftig nyttårsfeiring tester ut forholdet sitt og evnen til å leve sine egne liv. LIV er Faissts spillefilmdebut.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}