BIFF 2012

Looking for Nicolas Sarkozy

2011 • 1t 30m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Looking for Nicolas Sarkozy
Regi
William Karel
Et bilde av en krympende president.

I begynnelsen av mai i år ble det klart at Frankrikes sittende president, Nicolas Sarkozy, måtte se seg slått av François Hollande fra det franske sosialistpartiet, og dermed gi fra seg ansvaret for republikken. LOOKING FOR NICOLAS SARKOZY kom ut i forkant av valget, og er et retrospektivt blikk på Sarkozys karriere siden hans løfterike inntreden på Elyséepalasset i 2007 og frem til året før valget.

Gjennom intervjuer som regissør William Karel har gjort med atten utenlandske politiske journalister i Paris, blir vi fortalt historien om den krympende president Sarkozy; mannen som lovet mye, men endret lite. Grundig belyst og analysert fra de ulike ståstedene til journalistene, står vi igjen med et ganske enhetlig bilde av en mann som minner mer om en påfugl enn en president. LOOKING FOR NICOLAS SARKOZY er en dokumentar som synliggjør en statsleder som på en og samme gang er selvopptatt, stolt, sviktende usikker og inkonsekvent – og den bidrar dermed samtidig til å avdekke sprekkene i det medieskapte bildet Sarkozy har skapt av seg selv.

Regi

WILLIAM KAREL (f. 1940 i Tunisia) er en fransk filmregissør, som er best kjent for sine historiske og politiske dokumentarer. I hovedsak er det de mer ømfintlige aspektene ved nyere tids politikk han behandler i filmene sine, og blant de mest kjente finner vi CIAS HEMMELIGE KRIGER, THE WORLD ACCORDING TO BUSH og månelandings-mockumentarien DARK SIDE OF THE MOON, som alle har blitt vist på NRK. Hans politiske engasjement og vilje til å synliggjøre politiske hemmeligheter har gjort at han i blant blir beskrevet som en europeisk variant av Michael Moore, men Karels dokumentarer holder en langt mer alvorlig tone enn Moores gjør. LOOKING FOR NICOLAS SARKOZY er hans nittende film som regissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}