BIFF 2018

Lords of Chaos

2018 • 1t 52m • Sverige / Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Språk
engelsk
Undertekster
ingen
Regi
Jonas Åkerlund
Manus
Dennis Magnusson, Jonas Åkerlund
Foto
Pär M. Ekberg
Produsent
Kwesi Dickson, Erik Gordon, Jack Arbuthnott, Ko Mori, Jim Czarnecki
Den sanne og sjokkerende historien om Mayhem

Vi befinner oss i Oslo og året er 1987. Den 17 år gamle Øystein «Euronymous» Aarseth er fast bestemt på å skape «True Norwegian Black Metal». Med bandet Mayhem oppnår han innflytelse og kontroverser, men etter hvert blir det vanskelig å skille mellom bandets fiksjonsverden og virkeligheten. LORDS OF CHAOS baserer seg på de sanne og sjokkerende hendelsene som ga opphav til legenden om Mayhem, Euronymous og Varg «Count Grishnackh» Vikernes. Historien har inspirert en rekke dokumentarer og bøker, og nå tjener den altså som utgangspunkt for en svensk-britisk spillefilm med et knippe fremadstormende amerikanske skuespillere i hovedrollene.

Den svenske regissøren Jonas Åkerlund har selv en fortid som trommis i metalbandet Bathory, og slo seg på 90-tallet opp som musikkvideoregissør for artister som Prodigy og Madonna og senere Beyoncé, Lady Gaga og Rammstein. Hans interesse for musikk og kontrovers har kommet godt med i fortellingen om Mayhem, og det var ikke uten grunn at LORDS OF CHAOS var en av de store snakkisene under Sundance-festivalen tidligere i år.

27. september kl 21:00, Garage: BT LYDSJEKK i forbindelse med visningen. (OBS: Ny tid+sted)

Regi

Jonas Åkerlund (Sverige, 1965) Filmer i utvalg: SMALL APARTMENTS (2012), SPUN (BIFF 2002), i tillegg til en lang rekke musikkvideoer.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}