BIFF 2005

Lost Children

2005 • 1t 38m • Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Lost Children
Regi
Oliver Stoltz & Ali Samadi Ahadi
Sterk dokumentar om traumatiserte barnesoldater i Uganda som prøver å tilpasse seg et normalt liv

Etter at Idi Amins regime falt i 1979 har Uganda sakte, men sikkert blitt et mer eller mindre stabilt demokrati. De senere årene har imidlertid styresmaktene kommet under hardt press fra det internasjonale samfunnet fordi de ikke klarer å hanskes med opprøret til den kristne grupperingen The Lord's Resistance Army, som herjer i det nordlige Uganda på grensen mot Sudan. Opprøret har vart i flere år, og har tvunget mer enn 1,5 millioner mennesker på flukt. I LOST CHILDREN møter vi noen av de aller svakeste ofrene for LRAs herjinger. Den humanitære organisasjonen Caritas driver et senter hvor de tar imot barn som har blitt kidnappet og brukt som barnesoldater av LRA.

Filmen kretser rundt fire barn mellom åtte og fjorten år, som forsøker å vende tilbake til hverdagen. Flere av barna er sterkt traumatiserte og sliter med å tilpasse seg sine gamle omgivelser. LOST CHILDREN inneholder svært sterke scener og er en meget viktig film om krigens grusomhet.

Regi

Oliver Stoltz ble født i 1969 i Bonn og har studert film i Potsdam-Babelsberg og Los Angeles. Stoltz har vært aktiv som uavhengig regissør, og grunnla i 1997 produksjonsselskapet Dreamer Joint Venture. Han har produsert en rekke filmer, deriblant ECLIPSE RAVE (1994) og KNOCKIN' ON HEAVEN'S DOOR (1996).

Ali Samadi Ahadi ble født i 1972 i Iran og har studert film i Tyskland. Han har arbeidet som uavhengig regissør og klipper siden 2000, og har stått bak filmer som AFRICA-MAYIBUYE (2002) og CULTURE CLAN (2003).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}