BIFF 2002

Lost in La Mancha

2002 • 1t 29m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Lost in La Mancha
Regi
Keith Fulton & Louis Pepe

Da de unge filmskaperne Keith Fulton og Louis Pepe satte i gang å lage bakomfilmen til Terry Gilliams planlagte nye storfilm THE MAN WHO KILLED DON QUIXOTE var de ikke klar over hvilken gullgruve nettopp deres film skulle bli. For det gikk verre med Gilliams forsøk. LOST IN LA MANCHA antyder nettopp dette - at Gilliam og hans stab gikk seg bort på den spanske høyslette. De ble ofre for alt som kunne gå galt ved en filminnspilling, og når man i tillegg har med en eksentrisk (og perfeksjonistisk) filmskaper som Terry Gilliam å gjøre, sier det seg selv at denne dokumentaren allerede på planleggingsstadiet bare måtte bli interessant å følge. Gilliam hadde da brukt ti år på å legge kabalen som skulle ende i hans egen versjon av Don Quixote. Utøvende produsent for Gilliams film er, var eller skulle være Bernard Bouix.

Slik oppsummerer han hva som skjedde: "The battle of Don Quixote is a battle against reality. And I think filmmaking is a battle against reality. But in this case, reality has been stronger than the dream."

Regi

Keith Fulton er produsent, regissør og klipper innen dokumentarfilmproduksjon. Utdannelse i kunsthistorie fra Haverford College og Temple University. Han har spesialisert seg i portrettering av eksentriske personer, hvilket skulle vær en fordel hva gjelder LOST IN LA MANCHA.

Louis Pepe er en uavhengig regissør som arbeider med både dokumentarer og fiksjonsfilm. Har også utmerket seg som fotograf og har bakgrunn fra MIT i Computer Science og filmstudier. Han møtte Keith Fulton på Temple University, hvor han også har en grad innen filmutdanning. For tiden arbeider han i Los Angeles i et filmkollektiv, hvor han produserer en kortfilm i måneden.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}