BIFF 2006

LOUDQUIETLOUD: A FILM ABOUT THE PIXIES

2006 • 1t 22m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
loudQUIETloud: A Film About The Pixies
Regi
Steve Cantor & Matthew Galkin
Sprudlende dokumentarfilm om gjenforeningsturneen til kultbandet The Pixies

Da Frank Black under et radioprogram i 1993 proklamerte at The Pixies var oppløst – og siden sendte en faks til de tre andre i bandet for å informere dem om det inntrufne – satte han tonen for bandets gjenforening i 2004. Her var ingen nag glemt, ingen søt gjensynsglede; at turneen fikk navnet Sell Out Tour var på ingen måte tilfeldig. loudQUIETloud følger bandet før og under turneen, og viser et band som på alle måter gikk i oppløsning etter det kompliserte åpne bruddet i 1993. Bandmedlemmene har fiklet med hver sine prosjekter i mellomtiden, fra pludrete soloprosjekt via komposisjoner til filmer og småjobber som tryllekunstner til langvarig avrusning. Uten å forsøke å omskrive de grå, hverdagslige gnisningene mellom bandmedlemmene har filmskaperne Steve Cantor og Matthew Galkin laget et formidabelt kunstnerportrett, som fanger opp den bemerkelsesverdige spenningen mellom gnistrende sceneopptredener og høylytt stillhet i garderoben etterpå.

Regi

Steven Cantor er utdannet ved film- og tv-skolen ved University of South California, og grunnla produksjonsselskapet Stick Figure. I 1994 mottok han en Oscar-nominasjon for produksjon og regi på den korte dokumentarfilmen BLOOD TIES: THE LIFE AND WORK OF SALY MANN. Før filmskolen jobbet han for Mtv-programmet House of Style.

Matthew Galkin er utdannet ved New York University, og begynte karrieren med å vinne hovedprisen ved Hamptons International Film Festival for den korte eksamensfilmen MAN DOWN. Etter utdannelsen regisserte og filmet han det ukentlige dokumentarprogrammet 3AM for tv-kanalen HBO.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}