LOVE CITY JALALABAD viser hvordan unge, kreative krefter i A..." /> LOVE CITY JALALABAD viser hvordan unge, kreative krefter i A..."/> LOVE CITY JALALABAD viser hvordan unge, kreative krefter i A...">
BIFF 2013

Love City Jalalabad

2013 • 1t 39m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Love City Jalalabad
Språk
Engelsk
Undertekster
Engelsk
Regi
George Gittoes
Manus
Torstein Grude, George Gittoes
Produsent
Torstein Grude
Declare love on war!

Den anerkjente filmskaperen og kunstneren George Gittoes har i årtier rapportert fra krigssoner verden over, men nå har han konkludert med at han vil bruke kunsten til å gjøre en forskjell. Han starter derfor et kunstnerkollektiv – et såkalt Yellow House – i den vest-afghanske byen Jalalabad. Jalalabad er en provins som lenge har vært kontrollert av Taliban, og hvor kunstnerisk utfoldelse er strengt forbudt. I bakgården til Yellow House kan imidlertid kunstnere utfolde seg fritt i trygghet bak lukkede murer, og kvinner og menn kan samtale over en kopp te. Gittoes bestemmer seg så for å lage en spillefilm og henter kvinnelige skuespillere fra Pakistan (det finnes ingen kvinnelige skuespillere som snakker Pashtun i Afghanistan) for å spille mot den australske performancekunstneren Hellen Rose og actionstjernen Amir Shah. De møter mange hindringer på veien, men Gittoes og hans crew gir ikke opp.

LOVE CITY JALALABAD viser hvordan unge, kreative krefter i Afghanistan tyr til film og kunst som et alternativ til våpen når de skal kjempe for fred og forsoning i sitt okkuperte og krigsherjede land.

Regi

GEORGE GITTOES er en australsk kunstner, fotograf, og journalist. I løpet av sine 40 år som filmskaper og «frontline painter» har han rapportert fra krigssoner over hele verden.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}