BIFF 2012

Love Free Or Die

2012 • 1t 22m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Love Free Or Die
Regi
Macky Alston
Hvor mange biskoper trenger man for å utøve litt nestekjærlighet?

Amerikanske Gene Robinson er den eneste åpent homofile biskopen i den anglikanske kirken, hvilket av åpenbare årsaker ikke utelukkende er en dans på roser. Med sin sjarm, sin entusiasme og sitt klare og tydelige standpunkt for homofiles plass i kirken er Robinson et betent sår for mange anglikanere, og i dokumentarfilmen LOVE FREE OR DIE følger vi biskopen på hans reise til Storbritannia under Lambethkonferansen i 2008. Lambethkonferansene arrangeres hvert tiende år, og samler alle biskopene i den anglikanske kirken for møter og kollegialt samvær på kirkens fødested i Canterbury i England. Men dette året er det én biskop som ikke er velkommen…

Det sterkeste med LOVE FREE OR DIE er skildringene av mennesker hvis fornuft forteller dem at seksualitet er medfødt og naturlig, men som likevel stoler såpass på sin guds ord om at homofili er synd at de fordømmer sine venner og medmennesker. I disse scenene makter regissør Macky Alston å gi et betimelig innblikk i den konflikten som oppstår i et menneske når samvittigheten sier én ting, og hjertet og hjernen en annen.

Regi

MACKY ALSTON er en prisbelønt dokumentarregissør, og også skribent innen feltene film og religion. Han er uteksaminert ved Union Theological Seminary i New York, men vokste opp i Auburn, Alabama. Han har tidligere regissert dokumentarene The Killer Within (2006), The Hard Road Home (2007) og Questioning Faith (2002), for å nevne noen. Filmen Family Name (1997) utforsket slaveriets arv i dagens Amerika, og ble tildelt Freedom of Exprssion-prisen under the Sundance Film Festival.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}