BIFF 2006

LOVE SICK

2006 • 1t 25m • Romania

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Legaturi bolnavicioase
Regi
Tudor Giurgiu
To svært ulike jenter møtes på universitetet i Bucuresti. En film om den første store forelskelsen.

Alex har vokst opp sammen med de enkle foreldrene sine i en liten landsby. Da hun flytter til Bucuresti for å studere, møter hun Kiki, ei jente fra en velstående, kultivert familie. Alex flytter inn sammen med Kiki og tanten, og snart har jentene forelsket seg. En stund har de nok med hverandre og den første store forelskelsen, men snart lurer både publikum og Alex på hva Kiki skjuler bak de eksentriske faktene sine. Og hvem er egentlig gutten hun oppfører seg så rart overfor?

Uten de store faktene fanger LOVE SICK spenningen som oppstår i møtet med et nytt bekjentskap, en ny forelskelse og en ny tilværelse. Historien beveger seg elegant mellom nåtid og fortid, og filmen inntar ingen alvorstynget holdning til temaet homoseksualitet. Kjemien mellom de to hovedrolleinnehaverne gjør mye av arbeidet, og dialogen virker hundre prosent naturlig. LOVE SICK er en av årets mest sjarmerende debutfilmer, og var blant de tre nominerte til årets Teddy-pris under filmfestivalen i Berlin.

Regi

Tudor Giurgiu ble født i Cluj i Romania i 1972. Han studerte regi i Budapest. Siden 1991 har han laget en rekke kortfilmer og musikkvideoer for rumenske band; han har også jobbet for blant andre regissørene Lucian Pintilie og Radu Mihaileanu (LIVETS TOG, 98).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}