BIFF 2017

Loving Vincent

2017 • 1t 35m • Polen / Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Loving Vincent
Språk
engelsk
Undertekster
utekstet
Regi
Dorota Kobiela, Hugh Welchman
Manus
Jacek Dehne, Dorota Kobiela, Hugh Welchman
Foto
Tristan Oliver, Lukasz Zal
Produsent
Sean M. Bobbitt, Ivan Mactaggart, Hugh Welchman
Men øret mitt får du aldri

Vincent van Gogh (1853–1890) har lenge fascinert filmskapere, men Dorota Kobiela og Hugh Welchmans LOVING VINCENT er den første filmen som bruker den nederlandske malerens eget uttrykk til å fortelle hans korte og dramatiske livshistorie. Med utgangspunkt i van Goghs berømte (og mindre berømte) malerier, har regissørene og deres team av animatører brukt sju år på å håndmale de nærmere 65 000 billedrutene som filmen består av, og resultatet er en svimlende visuell opplevelse som bringer en av kunsthistoriens mest særegne stilister til live.

Filmen starter etter van Goghs død, og omhandler unge Armand Roulins forsøk på å finne ut av hvordan en mann går fra absolutt sinnsro til å begå selvmord i løpet av seks korte uker. Roulin er en historisk skikkelse som satt modell for van Gogh flere ganger, og hans etterforskning guider publikum gjennom 130 av kunstnerens malerier. Med et drivende lydspor signert Clint Mansell, er dette en av de mest unike og forunderlige animasjonsfilmene du noensinne har sett.

Regi

Dorota Kobiela (Polen), Hugh Welchman (Storbritannia) LOVING VINCENT er deres første film sammen og Welchmans regidebut. Kobiela har også regissert THE FLYING MACHINE (2011)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}