BIFF 2007

Lucky Miles

2007 • 1t 45m • Australia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Lucky Miles
Regi
Michael James Rowland
En bittersøt komedie om tre vidt forskjellige menn som strander sammen i den australske ørkenen

En indonesisk fiskebåt hiver en mengde flyktninger fra Irak og Kambodsja i land på Australias øde vestkyst. De fleste hentes inn, men tre menn legger ut på leting gjennom en ørken på størrelse med Polen, etter bussen til Perth og etter det liberale vestlige demokratiet. Deres episke reise fortoner seg noe forvirret. De jages av grensevakter som mønstrer mer entusiasme for Aussie rules football på ørkenløkka og musikk, enn for å holde ute illegale innvandrere.

LUCKY MILES er basert på en rekke sanne historier og rører ved betente politiske temaer. Mange husker mottagelsen afghanske båtflyktinger fikk ved høyreorienterte Australias kyst noen år tilbake. Tunge temaer tas opp på en skeivt innsiktsfull og fornøyelig måte. Spørsmålet er om de finner en gjestfri og medfølende sivilisasjon. LUCKY MILES er så sjarmerende at den vant publikumsprisen ved filmfestivalen i Sydney og kritikerprisen i Karlovy Vary.

Regi

Michael James Rowland (1964) har laget de prisvinnende kortfilmene EXISTENTIALIST COWBOY'S LAST STAND (1995), basert på en av hans mange illustrerte bøker, og FLYING OVER MOTHER (1996), om en russisk kosmonauts liv fra barndom til død. Disse ga ham et verdensomspennende publikum. Han regisserte også BLOOD SPORTS (2002), før hans spillefilmdebut LUCKY MILES.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}