BIFF 2010

Machete

2010 • 1t 45m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Machete
Språk
Engelsk/Spansk
Regi
Robert Rodriguez, Ethan Maniquis
Manus
Robert Rodriguez, Álvaro Rodríguez
Mexican't – Mexiwon't – Mexidon't Stop!

Da Robert Rodriguez og Quentin Tarantino laget GRINDHOUSE (2007) produserte de samtidig en rekke trailere til filmer som aldri ble laget. En av disse var Rodriguez' trailer for det fiktive hevndramaet MACHETE – historien om en meksikansk leiemorder som lures inn i et skittent spill og tvinges til å myrde og lemleste sin vei ut av elendigheten. Tre år senere har filmen blitt en realitet, og det som begynte som en ren pastisj over 70-tallets exploitationfilm, har utviklet seg til en fullverdig spillefilm med klare henvisninger til amerikansk innvandringspolitikk. Machetes blodige oppgjør med korrupte amerikanske politikere har naturligvis stor underholdningsverdi, men i lys av de siste lovendringene i Arizona, skal det godt gjøres å overse filmens politiske brodd. Med en rolleliste spekket med navn som Danny Trejo, Robert DeNiro, Lindsay Lohan, Jessica Alba, Don Johnson og Steven Segal, er MACHETE rett og slett årets mest etterlengtede actionfilm – for ikke å si en helt sentral del av årets latinamerikanske program.

Machete er den siste filmen fra forfatter/regissør Robert Rodriguez (Predators, Sin City, From Dusk till Dawn) og er co-regissert av Ethan Maniquis.Etter å ha blitt forlatt som død etter et møte med den notoriske meksikanske narkotikakongen Torrez (Steven Segal), har Machete unnsluppet til Texas for å forsvinne og å glemme sin tragiske fortid, men det han finner er et nett av korrupsjon og bedrag som etterlater en kule i senator McLaughlin (Robert De Niro), og Machete som en etterlyst mann.Machete setter seg fore å renvaske sitt navn og avsløre en dyp konspirasjon. I veien for dette står imidlertid Booth (Jeff Fahey) - en skruppelløs forretningsmann med en uendelig rekke mordere på lønningslisten, Von (Don Johnson) - en skrudd grense-vigilante med en egen liten hær, og Sartana Rivera (Jessica Alba) - en vakker immigrasjonsoffiser som slites mellom å håndheve loven og å gjøre det rette.Den som hjelper Machete med å jevne ut oddsen er Luz (Michelle Rodriguez) - en sexy taco-truck dame med en opprørsk sjel og et revolusjonært hjerte, og Padre (Cheech Marin) - en prest som er god på velsignelser, men enda bedre med våpen.På en vei av kuler, blod og brustne hjerter, leder Machetes vei ham tilbake til Torrez og et episk slag for hevn og oppreisning.


Regi

Amerikanske Robert Rodriguez debuterte med et brak i 1992 med den voldelige og kritikkerroste EL MARIACHI. Deretter har det gått slag i slag, med kritikerroste publikumsfavoritter som DESPERADO (1995), FROM DUSK TILL DAWN (1996), ONCE UPON A TIME IN MEXICO (2003), SIN CITY (2005) og GRINDHOUSE (2007). I tillegg til sine mer personlige postmoderne sjangerfilmer, er Rodriguez også regissør på SPY KIDS-filmene. Rodriguez er kjent for å fylle en rekke roller i sine filmproduksjoner; i tillegg til å produsere, regissere, og skrive manus, opptrer han ofte som klipper, fotograf, komponist og produksjonsdesigner.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}