BIFF 2008

Made in America

2008 • 1t 45m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Made in America
Regi
Stacy Peralta
Et avslørende portrett av Los Angeles' beryktede gategjenger Bloods og Crips

En stor prosentandel av det sydlige Los Angeles er i praksis å regne som en krigssone. Den vekselvis kalde og varme krigen mellom gjengene Bloods og Crips har pågått i tredve år, over hundre tusen mennesker er blitt skutt og mer enn femten tusen er blitt myrdet. Og det er ingen ende i sikte.

I denne medrivende dokumentarfilmen tar regissør Stacy Peralta for seg de historiske og infrastrukturelle forutsetningene som ligger til grunn for dagens situasjon, og gjennom oppsiktsvekkende åpenhjertige intervjuer med både nåværende og forhenværende gjengmedlemmer får vi et unikt innblikk i et fenomen som mangler sidestykke i den vestlige verden. MADE IN AMERICA er en sjokkerende og brutal film om et aspekt ved dagens USA som altfor ofte blir oversett. Filmen er produsert og finansiert av basketballstjernen Baron Davis, som er født og oppvokst i Los Angeles og som har gjort seg bemerket som spiller for The Los Angeles Clippers.

Regi

Stacy Peralta (f. 1957) er en tidligere profesjonell surfer og skateboarder, og en av de opprinnelige medlemmene av den legendariske skateboardgjengen the Z-Boys. Etter å ha laget flere demo-videoer om skating, begynte han å jobbe i TV. Debuten som regissør kom i 2001 med dokumentaren DOGTOWN AND Z-BOYS, vist på BIFF i 2002. Han fulgte opp med dokumentarfilmen RIDING GIANTS (2004) om surfekulturens opprinnelse og historie, før han skrev manuset til LORDS OF DOGTOWN, en fiksjonalisert versjon av historien om the Z-Boys.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}