BIFF 2012

Made in Ash

2012 • 1t 24m • Tsjekkia / Slovakia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Až do mesta Aš
Regi
Iveta Grofova
Czech yourself before you wreck yourself.

Dorotka har akkurat fullført videregående skole, og selv om hun er hodestups forelsket i kjæresten Dodi, kan hun knapt vente med å flytte utenlands. Dorotka bor sammen med sin mor og søster i en fattig romlandsby i Slovakia, hvor det er lite å gjøre og enda færre arbeidsplasser. På jakt etter ufaglært arbeid ender hun opp i byen Aš helt vest i Tsjekkia, på grensen mot Tyskland. Her får hun jobb på en tekstilfabrikk, men det monotone, gledesløse arbeidet matcher på ingen måte den unge kvinnens drøm om et spennende liv i utlandet. Og etter hvert som Dodi ringer stadig sjeldnere, begynner hun å se seg om etter andre, mer spennende måter å tjene penger på.

Med sitt dokumentariske filmspråk og sin imponerende bruk av amatørskuespillere, er Iveta Grofovas spillefilmdebut en usminket og realistisk historie fra en europeisk virkelighet man sjelden ser representert på kinolerretet.

Regi

MADE IN ASH (2012) er IVETA GROFOVAs debutspillefilm. Hun er uteksaminert ved Bratislavas Academy of Performing Arts, og har tidligere regissert korte dokumentarer som for eksempel AT LEAST (2003) og GOODBYE PARTY (2005), i tillegg til den korte animasjonen THERE WAS 11 OF US (2004).

 

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}