BIFF 2016

Maggie's Plan

2015 • 1t 38m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Maggie's Plan
Språk
engelsk
Undertekster
uten
Regi
Rebecca Miller
Manus
Rebecca Miller
Foto
Sam Levy
Tur-retur kjærligheten

MAGGIE’S PLAN inneholder alle ingrediensene til en tradisjonell romantisk komedie – inkludert en vakker, verpesjuk kvinne, en sjarmerende collegeprofessor og et spektakulært dysfunksjonelt ekteskap – men når de to hovedpersonene omsider har fått hverandre, viser det seg at heller ikke dette er noen oppskrift på evig lykke. Rebecca Millers nøkterne forhold til kjærlighet og samliv har åpenbare likhetstrekk med Woody Allens pragmatiske ekteskapsdramaer, men hennes perspektiv er umiskjennelig kvinnelig og feministisk. Og i kombinasjon med den alltid fortreffelige Gerwig gjør dette MAGGIE’S PLAN til en smart, vittig og underholdende film.

Greta Gerwig er en skuespiller som ikke bare besitter evnen til å bære en film, men også definere den. Så når man ser hennes navn øverst på plakaten, har man en rimelig presis idé om hva slags toneleie filmen vil utspille seg i. Få beveger seg like uanstrengt mellom drama og komedie som Gerwig, og i MAGGIE’S PLAN er hun flankert av filmstjerner som Julianne Moore og Ethan Hawke, og komiske begavelser som Bill Hader og Maya Rudolph.

Regi

Rebecca Miller (USA, 1962) Filmografi: PIPPA LEES HEMMELIGE LIV (2009), THE BALLAD OF JACK AND ROSE (2005), PERSONAL VELOCITY: THREE PORTAITS (2002), ANGELA (1995)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}