BIFF 2007

Magnus

2007 • 1t 25m • Estland/Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Magnus
Regi
Kadri Kõusaar
Magnus vet ikke om det er noen vits i å leve. Hans far vet ikke om han kan svaret.

Magnus, født med svake lunger, trodde aldri han kom til å bli mer enn 16 år gammel. Døden blir en inegrert del av livet hans. Men han dør ikke. Hver dag spør han seg selv om han bør ta sitt eget liv. Etter et mislykket selvmordsforsøk flytter han inn til sin distanserte far. Han er en karismatisk pornofotograf med en prostituert på hver arm, som foretrekker å gi sønnen kokain i stedet for faderlige råd. Faren og Magnus blir enige om at døden kanskje ikke er å forakte.

MAGNUS er langt fra euroskitten sosialrealisme. Til tider morsom, til tider drømmeaktig og svært vakkert fotografert. Den er basert på en sann historie om sønnen til Mart Laisk, som spiller faren. Han er ikke en profesjonell skuespiller, men investerte mye av sine egne penger for å få fortalt historien om hans forhold til sin avdøde sønn. Resultatet er et stemningsfullt portrett av en far og en sønn som har store vanskeligheter med å oppnå kontakt, både med hverandre og med verden rundt seg.

Regi

Kadri Kõusaar ble født i 1980, men har allerede en lang merittliste bak seg. Hun er forfatter, journalist, filmkritiker, prisvinnende maler og var den yngste DJ noensinne på Estlands radiostasjon. MAGNUS er hennes første film, noe som gjør henne til en av ytterst få unge, kvinnelige regissører i Estland. Filmen regnes som Estlands første film finansiert uten støtte fra staten.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}