BIFF 2018

Making Sense Together

2018 • 1t 05m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
norsk
Undertekster
norsk (NB!)
Regi
Ellen Ugelstad
Manus
Ellen Ugelstad, Einar Sverdrup
Foto
Audun Magnæs, Ellen Ugelstad
Produsent
Ellen Ugelstad
Makt og avmakt i psykiatrien

Kjetil er en ung mann i 20-årene. Han liker å spille gitar, og er glad i katten sin. Siden han var 17 år gammel har han med jevne mellomrom vært innlagt på ulike psykiatriske institusjoner. Han er blitt lagt i belter, tungt medisinert og har vært omgitt av fremmede mennesker som ikke har klart å se annet enn sykdommen i ham. Han drømmer om en dag å kunne bo i sin egen leilighet. Bare klare seg selv, og være seg selv. Er dette mulig?

MAKING SENSE TOGETHER er et filmessay som fokuserer på hvordan maktrelasjoner oppstår mellom pasienter og ansatte i psykiatrien. Filmen blander en fiktiv historie med nære og personlige vitnesbyrd fra både pasienter, pårørende og ansatte. Som en av de intervjuede sier: «Det er i teateret man kan se livet slik det egentlig er». Og selv om historien om Kjetil er formidlet av skuespillere, oppleves den som en ekte og usminket fremstilling av følelsen av avmakt i møte med helsevesenets byråkrati. På tross av den tunge tematikken, er MAKING SENSE TOGETHER også en film med øyeblikk av befriende varme og humor.

I forbindelse med visningen søndag 30. september blir det panelsamtale og minikonsert på Vaskeriet kl 16:00. Gratis inngang.

I panelet: Leif Jonny Mandelid, psykologspesialist, Sander Lindholm Andersen, Psykologisk studentforening, Stig Mass Andersen, foredragsholder og musiker, aka Bipolar Superstar, Ellen Ugelstad, filmskaper MAKING SENSE TOGETHER, Kjersti Toppe, Stortingets helse og omsorgskomité. Ordstyrer er Eva Lotta Sandberg.

Regi

Ellen Ugelstad (Norge, 1973) Filmografi: INDIAN SUMMER (2011)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}