BIFF 2014

Makt og avmakt

2014 • 1t 40m • Frankrike / Paraguay

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Poder e impotencia, una tragedia en 3 actos
Språk
Spansk
Undertekster
Engelsk
Regi
Anna Recalde Miranda
Manus
Anna Recalde Miranda
Foto
Anna Recalde Miranda
Produsent
Nicola Grignani, Anna Recalde Miranda
Presidenten mot makten

At venstrepolitikeren og «de fattiges biskop» Fernando Lugo vant presidentvalget i Paraguay i 2008 var en historisk hendelse. Aldri før hadde det konservative styret gått med på å overgi presidentmakten til et folkevalgt medlem av opposisjonen. Det skulle imidlertid bli langt vanskeligere å sette løftene om bedre kår for de fattige og tiltak mot et korrupt økonomisk system ut i live, enn hva Lugo og hans partifeller hadde sett for seg.

MAKT OG AVMAKT er et shakespearsk drama om makt. Prologen gir et kort historisk tilbakeblikk på den politiske situasjonen: Paraguay er et land preget av 61 år med skinndemokrati og diktatur, utbredt fattigdom og korrupsjon. I de tre etterfølgende aktene blir vi tatt med inn i det paraguayanske maktapparatets korridorer, og dette settes opp mot bilder fra gatelivet, demonstrasjoner og avisoppslag. Gjennom Lugos presidentperiode på fire år, ser vi hvordan han sakte brytes ned av den mektige opposisjonen, medienes partiskhet, tiltakende urolighet i befolkningen og den revolusjonære gruppa EPP.

 

Møt filmskaperen Anna Recalde Miranda under alle visningene.

Regi

Anna Recalde Miranda (Italia/Paraguay) Filmografi: LA TIERRA SIN MAL (2009), HISTORIAS DE GUATEMALA (2009), LONCO/CHUPASESOS (2005)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}