BIFF 2010

Mamma

2010 • 0t 45m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Mamma
Regi
Charlotte L. Loxley Helleland
En kort og intens film om døden og livet før den

Møt familien Helleland, en vanlig vestnorsk familie med mor, far og tre voksne døtre. Så en dag skjer det som er alle familiers mareritt: Et familiemedlem blir alvorlig syk. Hazel, mor i familien, får diagnosen beinmargskreft – en uhelbredelig krefttype. Livet endrer seg brått, og møtet med sykdommen blir et sjokk. Likevel har Hazel et fantastisk mot, og en vilje til å få så mye som mulig ut av livet slik det er. På den måten hjelper hun resten av familien til å stå på videre og fokusere på de gode opplevelsene.

Regissør Charlotte L. Loxley Helleland har filmet sin egen mor og familien sin gjennom flere år av livet med kreftsykdommen. Selv om det er en tung og vanskelig periode, skal det vise seg at de også får oppleve store ting sammen som familie. MAMMA er en rørende og personlig film om forholdet mellom mødre og døtre, og hvordan selv et liv med dødelig sykdom kan være vakkert og rikt.

Regi

Charlotte L. Loxley Helleland har gått fjernynsjournalistikk og dokumentarfilm ved Høgskulen i Volda. Siden hun var ferdig utdannet i 2001 har hun jobbet innen tv-produksjon, blant annet som journalist, fotograf og regissør. For tiden jobber hun som videojournalist i Bergens Tidende.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}