BIFF 2014

Mamma

2014 • 2t 12m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Mommy
Språk
Fra/Eng
Undertekster
Engelsk
Regi
Xavier Dolan
Manus
Xavier Dolan
Foto
André Turpin
Formynderstatens dystopi

Xavier Dolans nye spillefilm finner sted i en nær fremtid hvor Canada har vedtatt en lov som lovfester foreldres rett til å la staten ta ansvaret for sine krevende barn. Og det er innenfor disse rammene historien om Diane og hennes sjarmerende, uforutsigbare og tidvis voldelige tenåringssønn Steve utspiller seg.

MAMMA var et av de største høydepunktene under årets festival i Cannes, og flere spådde at Dolan ville bli belønnet med Gullpalmen. Men det spørs om ikke filmen var for ukonvensjonell for juryen, og dens mest slående ukonvensjonelle grep er det utradisjonelle billedformatet: Mesteparten av filmen er filmet i et vertikalt, nærmest kvadratisk format som gir filmen et rotete og konstant klaustrofobisk preg, som bygger opp under dens maniske intensitet og brå humørsvingninger. Dolan har fra dag én gjort seg bemerket som et stort regitalent, og med sin femte spillefilm befester han seg som en av sin generasjons virkelig store filmskapere. MOMMY er et visjonært og forrykende velspilt drama du aldri tidligere har sett maken til.

Regi

Xavier Dolan (Canada, 1989) Filmer i utvalg: TOM AT THE FARM (2013), LAURENCE ANYWAYS (2012), HJERTEBANK (2010), I KILLED MY MOTHER (2009)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}