BIFF 2008

Man on Wire

2008 • 1t 34m • USA / Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Man on Wire
Språk
Engelsk
Regi
James Marsh
Foto
Igor Martinovic
Produsent
Simon Chinn, Jonathan Hewes, Andrea Meditch, Victoria Gregory, Maureen A. Ryan
Årets film er en dokumentar om en eksentrisk franskmann som gikk på line mellom Twin Towers i 1974

Den britiske filmskaperen James Marsh har komponert en fortelling som er dels rekonstruksjon av hendelsene og dels svært så underholdende intervjuer med de involverte deltakerne i det som ble kjent som århundrets kunstneriske forbrytelse. Hvem skulle trodd at en slik film kunne være så fordømt engasjerende?

Philippe Petit er mannen som i 1974 gikk på line mellom World Trade Center-tårnene i New York, mer enn 400 meter over bakken, og han forteller historien på en så levende måte at han er et funn i seg selv for enhver filmskaper. Da han endelig ble anholdt etter å ha gått på line mellom de to Twin Towers-toppene i en hel time, skrev politimannen ut en bot hvor forbrytelsen tørt ble kalt "man on wire".

Regi

James Marsh er født i England i 1963. Han tok eksamen i engelsk litteratur ved Oxford. Han har regissert mange dokumentarer for BBC og Channel 4. Marsh var representert på den første BIFF i 2000 med den særegne WISCONSIN DEATH TRIP fra 1999, hans debutlangfilm. Han har siden gjort THE TEAM og THE KING med Gael Garcia Bernal – begge i 2005.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}