BIFF 2008

Máncora

2008 • 1t 33m • Peru/USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Máncora
Regi
Ricardo de Montreuil
Et ømt og engasjerende roadtrip-drama om tre isolerte sjeler

Etter at faren har tatt sitt eget liv, bestemmer 22 år gamle Santiago seg for å komme seg vekk fra de kalde vintrene i Perus hovedstad Lima. Han legger ut på en reise til Máncora, et feriested på nordkysten der det er sommer hele året. Idet han er i ferd med å forlate hovedstaden, får han uventet besøk av sin vakre stesøster Ximena og hennes ektemann Inigo. Sammen legger de tre ut på en reise med det mål for øyet å flykte fra hverdagen og å finne seg selv. Når Santiago og Ximena vokser stadig nærmere hverandre, begynner sjalusien å vokse i Inigo. Men dette er bare starten på intrigene.

MÁNCORAs sydlandske stemning og roadtrip-struktur vil nok få mange til å tenke på Alfonso Cuaróns OG MORA DI OGSÅ (2001), mens tematikken og stemningen sender tanken hen til Sofia Coppolas indiehit LOST IN TRANSLATION (2003). MÁNCORA minner om begge disse filmene, men er først og fremst en høyst imponerende film på egne ben, et intelligent og velspilt drama som snakker til unge mennesker på en særegen måte.

Regi

Ricardo de Montreuil (f. 1974) debuterte som spillefilmregissør med MY BROTHER'S WIFE i 2005. Før det hadde han laget kortfilmen AMIGA (2003), og hatt flere jobber både foran og bak kamera, blant annet som art director for MTV Video Music Awards Latinoamerica 2004. MÁNCORA er hans andre spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}