BIFF 2004

Månens bakside

2003 • 1t 45m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
La Face cachée de la lune
Regi
Robert Lepage

"For many years, American scientists called the far side of the moon the "disfigured" side of the moon. Perhaps this was because the features that comprise the far side of the moon bear the names of Soviet cosmonauts, poets and inventors." Slik begynner historien om brødrene Philippe og André, to brødre som er blitt som fremmede for hverandre. De forsøker å takle morens død og hverandre, og erfarer begge at for å få innblikk i universets mysterier, må man arbeide seg opp mot til å stirre mot stjernehimmelen. Romkappløpet fungerer som en metafor både for konkurransen brødrene imellom, og for alle menneskers søken etter mening.

Robert Lepage har adaptert sitt eget teatermanus for film, og han spiller også begge brødrene i filmen. MÅNENS BAKSIDE er et urbant familiedrama og en rørende komedie. Men det viktigste er at den har det unike visuelle uttrykket som preger alle Lepages arbeider, og filmen vant velfortjent kritikernes spesialpris ved filmfestivalen i Berlin.

Regi

Robert Lepage (f. 1957) er fra Quebec. Han er en av verdens viktigste teaterregissører, samt en ledende figur i det kanadiske avant garde-miljøet. Som skuespiller har han hatt roller i blant annet JESUS FRA MONTREAL (1989) og STARDOM (2000), begge regissert av Denys Arcand. Regidebuten hans var THE CONFESSIONAL (1995).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}