MANHUNT er en film som viser hvordan CIA arbeidet for å spor..." /> MANHUNT er en film som viser hvordan CIA arbeidet for å spor..."/> MANHUNT er en film som viser hvordan CIA arbeidet for å spor...">
BIFF 2013

Manhunt

2013 • 1t 30m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Manhunt
Språk
Engelsk
Undertekster
Ingen
Regi
Greg Barker
Manus
Greg Barker
Foto
Frank-Peter Lehmann, Erich Roland
Produsent
John Battsek, Julie Goldman, Greg Barker
Virkelighetens ZERO DARK THIRTY

Dokumentarfilmen MANHUNT forteller den sanne historien om jakten på verdens mest ettersøkte mann: Osama bin Laden. Dermed er det lett å se den som faktaversjonen av Kathryn Bigelows kritikerroste spillefilm ZERO DARK THIRTY, og dette er ingen dum sammenligning. Men der Bigelows film tok seg store friheter med kildematerialet av hensyn til Hollywoods uskrevne regler om ryddige og dramatisk korrekte fortellinger, er MANHUNTs fremste ambisjon å skildre de virkelige hendelsene. Derfor begynner ikke historien med 11. september 2001, men med en gruppe iherdige CIA-analytikere som arbeidet med å spore opp bin Laden mange år før terrorangrepene mot USA finner sted.

MANHUNT er en film som viser hvordan CIA arbeidet for å spore opp terroristen, og da særlig på arbeidet til en liten gruppe kvinnelige analytikere kjent som The Sisterhood. Det var disse kvinnene som først påviste at al-Qaida eksisterte, og at bin Laden var gruppens overhode. Den innsatsen skulle vise seg å bli uvurderlig i arbeidet med å spore opp terroristlederen.

Regi

Som tidligere krigskorrespondent har dokumentarfilmskaperen GREG BARKER arbeidet i mer enn femti land. Blant hans tidligere filmer finner vi SERGIO (2009) som fikk mye oppmerksomhet under filmfestivalen Sundance.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}