BIFF 2008

Mannen som elsket Yngve

2008 • 1t 39m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Mannen som elsket Yngve
Språk
Norsk
Regi
Stian Kristiansen
Manus
Tore Renberg
Produsent
Yngve Sæther
Tidenes beste lydspor til tidenes beste norske ungdomsfilm. Punktum.

Åttitallet går mot slutten, post-punk er kult og har ikke vært kult før og Jarle Klepp er EF-motstander, palestinavenn og jævlig sugen på kjæreste, en jente å ligge med. Alt dette blir endevendt idet en ny gutt begynner i Jarles klasse. Yngve er en streiting som spiller tennis, går med pikétrøye nedi buksene og hører på elektronisk popmusikk. Dette er i utgangspunktet så feil som det kan bli for Jarle Klepp, men når han ser Yngve skjer det noe – Jarle Klepp forelsker seg hardt og inderlig.

MANNEN SOM ELSKET YNGVE er helt uten forbeholdet "til å være norsk" en fantastisk film. Et troverdig og engasjerende manus, imponerende skuespillerprestasjoner og stram regi skaper noe av en sjeldenhet i norsk filmsammenheng: Ungdomskarakterer som er troverdige og behagelige å se på. Filmen vant velfortjente Amandapriser for beste norske film, beste barne- og ungdomsfilm og beste regi. Da får det passere at Ida Elise Broch og Arthur Berning ikke ble belønnet for sine prestasjoner og at Rolf Kristian Larsen ble snytt for prisen for beste mannlige skuespiller.

Regi

Stian Kristiansen (f. 1972) ble uteksaminert fra Filmskolen på Lillehammer i 2006. I tillegg til å regissere en rekke kortfilmer før han begynte på filmskolen, gikk han skolen som skuespiller på Rogaland Teaters barne- og ungdomsteater. Erfaringene fra teateret tok han med seg som skuespiller i Pål Jackmans kortfilm BENNY (1998) og Arild Østin Ommundsens MONGOLAND (2001). MANNEN SOM ELSKET YNGVE er hans debut som spillefilmregissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}