BIFF 2017

Mannen som kunne 75 språk

2016 • 1t 04m • Litauen / Norge / Polen

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Mannen som kunne 75 språk
Språk
engelsk/tysk/italiensk/litauisk/norsk
Undertekster
engelsk
Regi
Anne Magnussen, Pawel Debski
Manus
Leiv Igor Devold, Anne Magnussen
Foto
Gvidas Kovèra
Produsent
Anne Magnussen, Zivile Gallego, Mateusz Michalak, Trude Refsahl
Tusen ord for kjærlighetssorg

Denne animerte historiske dokumentaren forteller den unike livshistorien til det tyske geniet Georg Sauerwein (1831-1904), som viet sitt liv til å kjempe for minoriteters rett til å bruke sitt morsmål. Parallelt skildres Sauerweins store og umulige kjærlighet til den rumenske prinsessen Elisabeth av Wied.

Georg Sauerwein ble i sin ungdom ansatt som prinsesse Elisabeths privatlærer, hvor han underviste henne i hvordan å best utvikle sine kunstneriske evner. Vennskapet ble til kjærlighet, men et forhold på tvers av klassene kunne ikke aksepteres, og Georg ble bannlyst fra hoffet. Full av kjærlighetssorg, la han alle sine krefter inn i en politisk og poetisk kamp for minoritetenes språk og kultur i håp om å vinne hennes hjerte tilbake. MANNEN SOM KUNNE 75 SPRÅK er et psykologisk drama om en svært intelligent og usedvanlig sammensatt mann, det klassiske eventyret møter dokumentarisk realisme, og historiske dokumenter blir fortalt med animerte sekvenser.

 

Festivalgjest: Anne Magnussen, regissør 

 

MERK: Feil tidspunkt i lommeprogram for visningen søndag 01. oktober. Visningen starter 12:45.

Regi

Anne Magnussen (Norge), Pawel Debski (Polen). Magnussen har laget en rekke dokumentarer. MANNEN SOM KUNNE 75 SPRÅK er deres første helaftens dokumentarfilm sammen.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}