BIFF 2012

Maori Boy Genius

2011 • 1t 30m • New Zealand / Danmark / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Maori Boy Genius
Regi
Pietra Brettkelly
Urfolksemansipasjon og andre tenåringsproblemer.

16 år gamle Ngaa Ruuira Pumanawawhiti er langt over gjennomsnittlig intelligent. Såpass intelligent, faktisk, at han har blitt utpekt som mannen som skal frelse maorifolket på New Zealand fra senskadene etter de overgrep som gjennom århundrenes løp har blitt begått mot dem av kolonistene fra det nordvestlige Europa og deres etterkommere. Å bli tildelt ansvaret for et helt folkeslags fremtid lenge før myndighetsalder er imidlertid ikke bare enkelt, og når Ngaa Ruuira lykkes i å sikre seg en plass på Yale, innser han omsider at det å skulle redde maoriene og deres levesett ikke er så enkelt som det tidvis kunne virke hjemme på New Zealand.

Med sine sjarmerende og sympatiske subjekter, er MAORI BOY GENIUS et åpenhjertig og inkluderende portrett av en 16 år gammel gutt som har fått en nærmest uoverkommelig oppgave i fanget, men som på tross av sin unge alder – eller kanskje heller på grunn av den – skrider til verket med friskt mot.

Regi

PIETRA BRETTKELLY er en dokumentarfilmregissør og produsent fra New Zealand. Hun arbeidet en stund som journalist før hun begynte sitt virke som filmskaper. Best kjent er hun for filmen THE ART STAR AND THE SUDANESE TWINS (som også ble vist på BIFF) der hun følger en kjent italiensk kunstner som bestemmer seg for å adoptere foreldreløse tvillinger i Sudan. Hun er også veileder for Women in Film and Television NZ. I 2011 regisserte hun MAORI BOY GENIUS.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}