2015 • 1t 14m • Mosambik

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Maputo: The Ethnography of a Divided City
Språk
portugisisk
Undertekster
engelsk
Regi
Fábio Ribeiro, João Graça
Foto
João Graça, Fábio Ribeiro
Produsent
Nelson Mabuie, Pablo Ribeiro, Isard Pindula
Splittet storbysymfoni

Mosambiks hovedstad er en delt by. Delelinjene markeres av språk og hudfarge, infrastruktur, arkitektur og kjønn. MAPUTO: THE ETHNOGRAPHY OF A DIVIDED CITY er en poetisk utforskning av disse kontrastene. Fascinerende mennesker forteller om sine liv og sitt syn på den sosiale splittelsen i byen, og gradvis trer et bakteppe av kolonistyre, borgerkrig og nyliberalisme fram fra livsforutsetningene til dagens mosambikere. Dokumentaren gjennomsyres av kunnskap og kjærlighet til byen, og dens tålmodige og behagelige rytme gir rom for refleksjon.

MAPUTO springer ut av et forskningsprosjekt i regi av Christian Michelsens Institutt i Bergen som utforsker sosiale ulikheter, men er alt annet enn en filmatisk forskningsrapport. På subtilt og vakkert vis makter regissør João Graça likevel å bruke menneskeskjebnene han skildrer som utgangspunkt en akademisk innfallsvinkel til tematikken. Fra slum til skyskrapere vandrer vi i byrommene, og fra portugisiske entreprenører og indiske handelsreisende til gateselgere som rapper på shangaan møter vi en rik og mangfoldig virkelighet.

Regi

Fábio Ribeiro (Portugal/Mosambik, 1982) og João Graça (Mosambik, 1979). Ribeiros filmografi: MARIA (2006), ALELUIA (2008), OUR FATHERS' LAND (2013)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}